søndag 29. april 2012

Kommentar til blogg

Ja, det er svært ubehagelig å slå på prosjektoren i klasserommet, for å så se at skjermen er og forblir svart. Jeg kjenner meg godt igjen i Vindeners blogginnlegg der hun har produsert en video som beskriver dette. Heldigvis har jeg etter noen blemmer selv, tatt mine forhåndsregler.  
Blogginnlegg og kommentar kan du lese her.

mandag 23. april 2012

Dokumentar


 
Klikk her dersom du ikke får sett filmen i fullskjerm

Når man ser på snowboarddokumentarer ser man ofte spektakulære hopp og halsbrekkende stunt. Jeg hadde lyst til å gjøre det på en annen måte. Hva skjer når man setter brettet på en nybegynner 1288 m.o.h og det er bare en måte å komme seg ned på?

I planleggingsfasen måtte jeg sørge for å ha noen til å instruere meg på veien ned, og jeg måtte ordne med kameramann som kunne filme hele dagen. I tråd med Jacobsen ble dokumentaren på forhånd bearbeidet og strukturert for å skape et godt spenningsforløp, fremme identifikasjon, opplevelse og engasjement (2007, s.126). Grunntanken var at dette skulle ved første øyekast gi inntrykk av en profesjonell snowboardfilm. Da vi ankom Strandafjellet møtte vi et pudderføre som de fleste snowboardkjørere trakter etter, og valgte derfor å legge fokuset på føret. Etter hvert retter dokumentaren seg inn på det virkelige temaet som omhandler opplevelse og engasjement. Her var meningen at progresjonen gjennom nedturen skulle dokumenteres, noe som lot seg fint gjennomføre.

Jeg satt igjen med mange timers filmopptak som skulle kortes ned til omtrent 4 minutt, som er omtrent like lenge som musikken i filmen. Det er klargjort med han som har rettighetene til låten at den kunne brukes i filmen. Filmen ble klippet og redigert i iMovie.

Jacobsen, Finn (2007) Videologi. Oslo: Amalie forlag

søndag 15. april 2012

Kommentar til blogg

Skavlone har skrevet et innlegg om elevers informasjonskompetanse, og jeg kjenne meg godt igjen i den problematikken hun fremstiller. Hun har rettet søkelyset på å beskrive problematikken, mens jeg har i min kommentar rettet søkelyset på en mulig løsning av problematikken på en måte slik at blogginnlegg og kommentar utfyller hverandre. Blogginnlegget og kommentaren kan du finne her.